کمپرسورها از جمله ابزارهای بسیار کاربردی هستند که در صنایع و مشاغل مختلفی مورد استفاده قرار می ‌گیرند. به ‌صورت کلی می ‌توان بر اساس فاکتورها و پارامترهای متعددی کمپرسورها را تقسیم‌ بندی کرد. بر اساس عملکرد می ‌توان گفت کمپرسورها به دو دسته کمپرسورهای دینامیکی و جا به جایی مثبت تقسیم می‌ شوند. کمپرسورهای اسکرو در حقیقت نوعی از کمپرسورهای روتاری هستند که زیرمجموعه کمپرسورهای جابجایی مثبت می‌باشند.

کمپرسور اسکرو روغنی چیست؟

همان‌طور که گفته شد کمپرسور هوای اسکرو زیرمجموعه ‌ای از کمپرسورهای دورانی یا روتاری است. کمپرسور اسکرو یا پیچیشی مدلی از کمپرسور های جا به جایی مثبت می باشد که از طریق  حرکت روتور های واقع در ایرند کمپرسور اسکرو هوای محیط را مکیده و فشرده سازی می کند. با وجود قطعات متحرک و دوار با دور بالا در ایرند کمپرسور، دما به سرعت افزایش پیدا می کند. در کمپرسور اسکرو روغنی عمل خنک کاری و روان کاری از طریق پاشش روغن اتفاق می افتد از این رو به این کمپرسور، کمپرسور اسکرو اویل اینجکت نیز گفته می شود.

کمپرسور اویل اینجکت از روغن برای خنک کردن هوای فشرده، روانکاری روتورها و پوسته و همچنین ممانعت از بازگشت فشار استفاده می ‌شود. فشار خروجی از واحد های هواساز در کمپرسورهای اسکرو روغنی باید حداقل ۴ بار باشد تا قادر باشد روغن را داخل واحد هواساز) بلوکه هواساز ایرند) سیرکوله نماید و درنهایت باعث خنک شدن و روانکاری روتورها شود و حداکثر بازدهی و راندمان ممکن را داشته باشد.

کمپرسور اسکرو

کمپرسور اسکرو

کمپرسور اویل اینجکت چگونه کار می کند؟

در ایرند کمپرسور اسکرو روغنی یک عدد روتور متحرک و یک عدد روتور محرک وجود دارد که در زمان روشن بودن کمپرسور این دو روتور با فاصله بسیار کم از هم حرکت می کند و به دلیل کم شدن فضای مابین روتور ها در حال پیچش، عمل ساکشن یا مکش را انجام می دهد. هوا از طریق فیلتر هوای ورودی به واحد ایرند وارد می شود و وجود فیلتر باعث محافظت کمپرسور در برابر ذرات موجود در هوا می گردد.

 

انواع کمپرسور اسکرو روغنی

کمپرسور های اسکرو روغنی یا اویل اینجکت انواع مختلفی دارند ؛ که عبارتند از :

  • مستقیم

در کمپرسور های کوپل مستقیم، واحد هواساز و الکتروموتور در یک راستا و رو به روی یکدیگر نصب می گردندو با دور یکسان که دور نامی یا اسمی الکتروموتور می باشد می چرخند. در این نوع انصال گشتاور به صورت مستقیم وارد می گردد. در نتیجه نیروی جانبی به شفت ها وارد نمی شود و چرخش خالص ایجاد خواهند شد.

  • تسمه ای

در کمپرسور های کوپل تسمه ای، انتقال قدرت از الکتروموتور به واحد هواساز از طریق تسمه پولی صورت می پذیرد. در این روش، یک پولی سمت موتور وصل شده و پولی دیگر به ایرند متصل می گردد. پولی ها دارای شیار می باشند و تسمه با نشستن بر روی این شیار، عمل چرخش را انجام می دهد. در این نوع اتصال گشتاوری که از سمت موتور به ایرند برای چرخش وارد می شود حاصل از نیروی تسمه است. بنابراین اعمال نیروی عرضی توسط تسمه به شفت عامل چرخه خواهد بود. در این کمپرسور با تغییر سایز پولی های نصب شده روی واحد هواساز و الکتروموتور می توان دور واحد هواساز راتغییر داد که در نتیجه منجر به تغییر میزان هوادهی یا دبی کمپرسور اسکرو می گردد.

  • دور ثابت

در این مدل کمپرسور ها به دلیل ثابت بودن دور ایرند، جریان خروجی ثابت می باشد و برای سیستم هایی که نیاز به جریان هوای فشرده ی دائمی می باشد مناسب است.

  • دور متغیر

در مدل های کمپرسور های VSD بسته به میزان مصرف هوای فشرده در سیستم، دور ایرند کم یا زیاد می شود که این قابلیت باعث جلوگیری از هدر رفت انرژی در سیستم می شود.

 

تفاوت کمپرسور های اسکرو روغنی با اسکرو خشک

از تفاوت های کمپرسور اسکرو روغنی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کمپرسور اسکرو روغنی توان تولید ۱۰ تا ۲۵ فوت مکعب هوا در دقیقه را دارد درحالی‌که کمپرسور اسکرو بدون روغن حداکثر می ‌توانند ۵ فوت مکعب هوا تولید نمایند.
  • فشار کاری کمپرسورهای اسکرو روغنی بیشتر از فشار کاری کمپرسورهای اسکرو بدون روغن است.
  • شرایط نگهداری و تعمیرات کمپرسورهای بدون روغن سخت ‌تر و پرهزینه ‌تر از کمپرسورهای روغنی است.
  • کمپرسور اسکرو روغنی امکان کار در درجه حرارت بالا و شرایط سخت را دارد در حالی‌ که ممکن است کمپرسورهای بدون روغن محدودیت داشته باشند.

 

قیمت و خرید کمپرسور اسکرو روغنی

قیمت کمپرسور به عوامل مختلفی بستگی دارد. از جمله این عوامل می ‌توان به قطعات و اجزای تشکیل ‌دهنده اشاره کرد. در هنگام محاسبه قیمت کمپرسور هزینه نگهداری، هزینه مصرف انرژی، مدت زمان گارانتی، هزینه خشک ‌کن ‌ها و فیلترها، ملزومات الکترونیکی، طول عمر دستگاه و هزینه تعمیر را هم بسنجید.

برای خرید کمپرسور باید به نکات زیر توجه کنید:

  • مقدار زمانی که کمپرسور در طول روز کار می‌کند.
  • اندازه مورد نیاز کمپرسور
  • درنظر گرفتن گزینه‌ های مختلف و عملکرد های کمپرسور

 

مزیت های استفاده از کمپرسور های اویل اینجکت چه می باشد ؟

همان‌طور که گفته شد کمپرسور اسکرو دارای دو نوع روغنی و فری اویل است که تفاوت‌ های متعددی با هم دارند و می ‌توانند در شرایط مختلط راندمان متفاوت از خود نشان دهند. استفاده از کمپرسورهای روغنی می‌تواند مزیت ‌های متعددی داشته باشد که مهم‌ ترین آن‌ ها به شرح زیر هستند.

  • روغن ‌کاری در بیرینگ‌ ها در این نوع کمپرسور هوا بسیار ساده ‌تر از سایر کمپرسورها می ‌باشد.
  • ازآنجایی ‌که همیشه در داخل واحد هواساز روغن وجود دارد، روتورها همیشه با روغن در ارتباط هستند و دمای متعادلی دارند.
  • در ایرند به علت پر کردن حجم‌های خالی از برگشت هوا جلوگیری می‌ گردد.
  • روتورها در ابتدا و انتهای خود به وسیله بدنه آب‌ بندی می‌ شوند.
  • با توجه به آنکه روغن مقدار قابل توجهی از دمای هوا را جذب می ‌کند حرارت و دمای هوای فشرده کم می ‌شود.
  • با توجه به آنکه مابین روتورها روغن وجود دارد از اصطکاک مابین آن‌ها جلوگیری می‌ شود.

 

مشخصات فنی کمپرسور های اسکرو روغنی

در این کمپرسورها به علت درگیری دائمی قطعات متحرک، ایجاد اصطکاک و حرارت و همچنین نیاز همیشگی به روان کاری بیرینگ‌ها و روتورها باید روغن با هوا وارد هواساز شود. بعد ازآنکه مخلوط روغن و هوا از کمپرسور خارج شد توسط یک جدا کننده از هم جدا شده و بعد از تصفیه و خنک شدن در رادیاتور دوباره به کمپرسور برمی ‌گردد. روغن راندمان و کارایی و همچنین فشار کمپرسور را افزایش می ‌دهد و از آنجایی‌ که دمای قطعات موتور را جذب می ‌کند باعث افزایش طول عمر قطعات کمپرسور می ‌شود. ممکن است که مقادیر ناچیزی روغن در هوای تولید شده توسط این کمپرسور هوا  وجود داشته باشند بنابراین مشاغل و صنایعی که با این مقادیر کم از روغن مشکلی نداشته باشند می ‌توانند از این نوع کمپرسور استفاده کنند. البته برای کارهایی که حساسیت بالایی دارند می‌ توان از میکروفیلترها برای جذب ذرات میکرونی روغن استفاده کرد اما برای تولید هوای باکیفیت باید این فیلترها به ‌صورت منظم تعویض و نظافت شوند.

روغن از طریق سیستم روغن رسانی و هوای محیط پس از عبور از فیلتر، به‌ وسیله Unloader مکش و از دو مسیر جداگانه وارد واحد هواساز ایرند می ‌گردد. در اثر حرکت دورانی روتورها درون پوسته اصلی واحد هواساز، روغن و هوا فشرده شده، با فشار زیاد وارد مخزن جداکننده Separator می ‌گردد. پس از عبور از فیلتر جداکننده، هوای فشرده شده از روغن جدا، وارد رادیاتور Aftercooler می ‌شود و پس از خنک شدن جهت مصرف، خارج می‌ گردد. روغن نیز پس از عبور از فیلتر روغن وارد رادیاتور Cooler Oil گشته پس از عملیات تصفیه و خنک کاری به سیکل روغن رسانی بازمی ‌گردد. سایر تجهیزات وظیفه کنترل دما، فشار، میزان مکش هوا، فشار روغن و… را به عهده خواهند داشت.

 

کاربرد کمپرسور اسکرو روغنی

کمپرسورهای اسکرو روغنی به دلیل کارایی بالا و قابلیت اطمینانی که در مقایسه با دیگر کمپرسورها دارند به طور گسترده در صنایع برودتی و گاز طبیعی استفاده می ‌شوند. این کمپرسورها مزایای زیادی دارند. از جمله این که هزینه ‌ی عملیاتی‌ شان پایین است و ردپای کربن کمتری هم دارند. در نتیجه به نفع محیط زیست هستند.  معمولا کمپرسورهای اسکرو جا به ‌جایی مثبت در صنایع کوچک و متوسط استفاده می‌ شود.

واحد هواساز یا ایرند در کمپرسور روغنی چیست؟

واحد هواساز یا همان ایرند کمپرسور وظیفه کمپرس هوای ورودی را بر عهده داشته که جریان هوای ورودی توسط آنلودر تنظیم می گردد. خنک کاری روتورها در ایرند توسط روغن در حال گسترش انجام می گردد که این امر بسیار دارای اهمیت می باشد بطوری که در صورت نرسیدن روغن و هدم گردش یا عدم خنک شدن روغن در مسیر روتورها و بلبرینگ ها آسیب دیده و ایرند کارایی خود را از دست خواهد داد .

 

 

نقد و بررسی‌ها

هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “کمپرسور اسکرو روغنی (oil inject)”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای اینکه بتوانید عکس ها را به بررسی خود اضافه کنید باید وارد سیستم شوید.

تحویل محصولات

محصولات خود را در سریع ترین زمان ممکن در هرجای ایران تحویل بگیرید!