رادیاتور

رادیاتور

4/5

توضیحات

کمپرسور اسکرو و قطعات مهم آن را تاکنون در مقالات گوناگون ماد کمپرسور معرفی کرده ایم. یکی از مهمترین و حیاتی ترین قطعات، رادیاتور کمپرسور می باشد. به طور خلاصه رادیاتور کمپرسور یا رادیاتور روغن، وظیفه خنک کاری روغن و هوای خروجی از کمپرسور را برعهده دارد. زیرا دمای هوا و روغن خروجی از کمپرسور بالا می باشد. در این مقاله به معرفی رادیاتور کمپرسور هوا و انواع آن می پردازیم. همچنین نکاتی در مورد مشخصات فنی، شرایط نگهداری و قیمت این قطعه بیان می شود.

رادیاتور کمپرسور اسکرو چگونه کار می کند؟

همانطور که احتمالا می دانید کمپرسور اسکرو به انواع بدون روغن و روغنی طبقه بندی می شود. در کمپرسور هوا اسکرو روغنی، برای خنک کاری و کم کردن اصطکاک بین قطعات به همراه هوای وروردی به کمپرسور، روغن تزریق می گردد. این مدل در مشاغلی که حساسیت کمتری به روغن دارند استفاده می شود. این روغن در انتها همراه با هوای فشرده شده از خروجی کمپرسور خارج می گردد. که با استفاده از فیلتر روغن از هوای فشرده جدا سازی شده و به مخزن ذخیره روغن باز گردانده می شود. در کمپرسور اسکرو اویل اینجکت بعد از جدا سازی روغن، مقدار جزئی روغن همراه هوا وارد سیستم می گردد. در صورتی که وجود این مقادیر از روغن برای دستگاه های مصرف کننده هوای فشرده باعث آسیب رساندن و کاهش راندمان نشود استفاده از این مدل کمپرسور ارجح است.
با توجه به توضیحات بالا فهمیدیم که در کمپرسورهای اسکرو روغنی یا اویل اینجکت عمل روانکاری و خنک کاری توسط روغن کمپرسور انجام می گیرد. قطعه هواساز کمپرسور اسکرو روغنی در هنگام کار، غوطه ور در روغن می باشد و علاوه بر روانکاری و خنک کاری بخشی از انتقال نیرو هم از طریق همین روغن انجام می شود. بنابراین کیفیت و دمای روغن در سیستم هوای فشرده از اهمیت بالایی برخوردار است.
در فرآیند فشرده کردن هوا در کمپرسور اسکرو، بنابر نظریه جنبش مولکولی، دما به شدت بالا می رود. روغن وظیفه جذب حرارت از قطعات متحرک ایرند یا قطعه هواساز را دارا می باشد. این روغن پس از جذب حرارت به همراه هوای داغ از کمپرسور خارج می گردد. باید توجه داشت که چنین روغن داغی برای استفاده مجدد نیاز به خنک کاری دارد و این عمل به وسیله رادیاتور کمپرسور انجام می پذیرد.

رادیاتور

رادیاتور

همانطور که گفتیم جهت انتقال دمای تولید شده در روغن و هوا به محیط از رادیاتور کمپرسور اسکرو استفاده می شود. رادیاتور روغن کمپرسور از نظر ساختار شباهت زیادی به رادیاتور آب ماشین دارد. اما از نظر کارکرد تفاوت هایی نیز وجود دارد. رادیاتور کمپرسور اسکرو معمولا دارای دو قسمت است. یکی از قسمت ها برای خنک کاری هوا و قسمت دیگر وظیفه خنک کاری روغن را بر عهده دارد. دو عمل گفته شده يعنی، خنک کاری هوا و خنک کاری روغن در رادياتور به صورت هم زمان انجام می پذيرد. با عبور سيال از لوله هایی که از جنس آلومينيوم اسفنجی است و همچنین فن، حرارت سيال گرفته شده و دما پايين می آید.

مشخصات فنی رادیاتور روغن کمپرسور اسکرو

در ساخت پره های رادیاتور کمپرسور از آلومینیوم استفاده می شود. معیار های تعیین سایز رادیاتور عواملی همچون ظرفیت هوای تولید شده توسط کمپرسور، تعداد دفعات روشن و خاموش شدن کمپرسور، ارتفاع از سطح دریا، دما و سطح رطوبت محیط و فشار کمپرسور اسکرو می باشد. حداکثر دمای کاری رادیاتور 120 درجه سانتیگراد و حداقل دمای کاری -20 درجه سانتیگراد می باشد. همچنین حداکثر فشار کاری 20 بار و ماکزیمم ویسکوزیته روغن 300 CTS است.
طراحی صفحات در این نوع به صورت فشرده و همراه با شکاف های باریک است که موجب بالا رفتن ضریب انتقال حرارت خواهد شد. همین موضوع باعث بالا رفتن بازده دستگاه خواهد شد. این رادیاتورها به منظور افزایش کارایی و کاهش مصرف انرژی در کمپرسور اسکرو بسته به میزان ظرفیت هوا دهی، مدت Load و Unload بودن سیستم، فشار و توان کمپرسور طراحی و ساخته می شوند. رادیاتور کمپرسور اسکرو (Oil inject) معمولا تا فشار اسمی 40 بار و فشار واقعی 26 بار توانایی تحمل فشار را دارد.

انواع رادیاتور کمپرسور

برای خنک کاری روغن هواساز کمپرسورهای اسکرو می توان از رادیاتورهای آلومینیومی استفاده کرد. به هر میزان رادیاتور بزرگتر باشد فرایند خنک کاری راحت تر و سریع تر صورت می پذیرد. مبدل های حرارتی و رادیاتورهای صنعتی از جنس آلومینیوم می باشد. در کمپرسورهایی که به صورت دیزلی هستند از رادیاتورهای مسی و یا برنزی استفاده می شود. رادیاتورها معمولا برای کمپرسورهایی با حجم 11 کیلووات تا 160 کیلووات و در سایزهای مختلف مورد استفاده قرار می گیرند. اغلب موارد دو سوم حجم رادیاتور مربوط به بخش روغن و یک سوم دیگر آن مربوط به بخش هوا می باشد.
به منظور انتخاب رادیاتور برای کمپرسور اسکرو باید معیارهای مختلفی را مورد نظر قرار داد. برای تهیه یک رادیاتور مناسب در وهله اول باید به حجم هوادهی کمپرسور توجه کرد. در گام دوم باید یک فن و خنک کننده مناسب برای آن در نظر گرفت. در گام سوم باید رادیاتور را براساس فشاری که به آن وارد خواهد شد انتخاب کرد. رادیاتورهای معمولی قادر هستند تا حداکثر 26 بار فشار را تحمل کنند. در صورتی که رادیاتور می بایست فشاری بیش از این را تحمل کند شما مجبور خواهید بود تا از رادیاتورهای فشار قوی در مجموعه خود استفاده کنید.

مزایای استفاده از رادیاتور روغن

استفاد از رادیاتور روغن برای خنک کردن روغن کمپرسورهای اسکرو امری ضروری است. در صورت عدم استفاده از رادیاتور، روغن خراب خواهد شد. علاوه بر این با خنک کردن روغن دمای کمپرسور نیز کاهش خواهد یافت. بنابراین برای سلامت کمپرسور نیز مفید خواهد بود. کاهش دمای روغن، موجب خواهد شد تا طول عمر قطعات و پمپ ها و لوازم داخلی کمپرسور افزایش پیدا کند. برخی رادیاتورهای موجود در بازار با خاصیت استفاده چندگانه این امکان را می دهند تا کاربر همزمان بتواند چند کار را با نصب یک رادیاتور انجام دهد. استفاده از این قطعه و متعاقب آن خنک کردن روغن موجب خواهد شد تا میزان زیادی در مصرف انرژی نیز صرفه جویی شود که صرفه اقتصادی زیادی همراه خواهد داشت.

مزایای استفاده از رادیاتور روغن شامل موارد زیر است :

1. کاهش دمای روغن و هوای خروجی از کمپرسور
2. افزایش عمر کمپرسور و قطعات آن
3. افزایش راندمان موتور و کل سیستم
4. کاهش مصرف سوخت
5. کاهش هزینه ها و صرفه ی اقتصادی
6. افزایش عمر روغن هیدرولیک
7. صرفه جویی در مصرف انرژی

مشکلات عدم استفاده از رادیاتور روغن

استفاده نکردن از رادیاتور روغن مشکلات زیادی را با خود به همراه دارد. اصلی ترین مشکل، کاهش عمر روغن هیدرولیک است. در اثر گرما روغن هیدرولیک داخل کمپرسور خراب شده و کیفیت اولیه اش را از دست می دهد. این کاهش کیفیت روغن موجب خواهد شد که به قطعات و لوازم داخل کمپرسور آسیب وارد شود. در این صورت عمر کمپرسور به میزان قابل توجهی کاهش می یابد. و یا مجبور به خرج هزینه های تعمیرات هنگفتی می شویم.

قیمت رادیاتور روغن کمپرسور

عوامل متعددی در قیمت رادیاتور کمپرسور اسکرو موثر است که می توان به موارد زیر اشاره کرد :
• برند سازنده
• اندازه
• کیفیت ساخت
• برند و مدل فن
• مشخصات فنی دستگاه
• جنس آلومینیومی یا مسی و برنزی
• نوسانات قیمت ارز
در حال حاضر برندهای ایرانی و چینی در بازار رادیاتور کمپرسور اسکرو فعال هستند. هر دو از کیفیت خوب و قابل قبولی برخوردار می باشند. شروع قیمت رادیاتور کمپرسور اسکرو از حدود 4 میلیون بوده و تا حدود 70 میلیون ادامه دارد. جهت دریافت مشاوره و استعلام از قیمت این قطعه در سایز های مختلف با بخش فروش ماد کمپرسور تماس حاصل فرمایید.

نگهداری و تعمیرات رادیاتور روغن

در هنگام نصب و حمل و نقل رادیاتور باید از وارد آمدن ضربه به آن جلوگیری کرد. این قطعه را در محلی ایمن و استاندارد نصب کرده و از کیفیت اتصالات نیز اطمینان حاصل نمایید.
با شروع فصل گرما بهتر است حتما کمپرسور مورد بازدید قرار بگیرد و رادیاتور به خوبی تمیز شود. رادیاتور های مورد استفاده در کمپرسور های اسکرو از پره هایی با فاصله کم ساخته شده اند و هوا در بین این پره ها دائما در جریان می باشد. به همین علت بعد از مدتی کارکرد دچار گرفتگی می شود و این گرفتگی پره ها می تواند راندمان رادیاتور را بسیار پایین بیاورد. وجود داشتن گرفتگی در ناحیه رادیاتور کمپرسور یکی از عواملی است که موجب گرم شدن بیش از حد رادیاتور خواهد شد. برای رفع این مشکل لازم است در بازه های 30 روز یک بار به وسیله هوای فشرده و حلال غیر قابل اشتعال پره های رادیاتور تنظیف گردد. چرا که تمیز نبودن رادیاتور باعث خواهد شد موتور کمپرسور به شدت گرم شود که این گرمای بیش از حد سلامت دستگاه را به خطر خواهد انداخت.
باید توجه داشت که چک کردن قطعات کمپرسور در دوره های برنامه ریزی شده می تواند باعث جلوگیری از افزایش هزینه ها گردد. لوله های ورودی و خروجی روغن باید در شرایط کارکرد مورد ارزیابی قرار گیرد و بالا بودن دما در آنها طبیعی می باشد. تست نشتی این قطعه باید به صورت دوره ای انجام شود. چک کردن سلامت فن خنک کننده نیز بسیار مهم است. در زمان کارکرد کمپرسور، هوای خروجی از پشت رادیاتور باید دمای بالایی داشته باشد.

 

نظرات (0)

نقد و بررسی‌ها

هنوز بررسی‌ای ثبت نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “رادیاتور”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته بندی محصولات
جدیدترین محصولات
درایر جذبی

4/5