Showing all 3 results

کمپرسور هوا چیست ؟

کمپرسور هوا

کمپرسور هوا چیست

احتمالا نام ابزارآلات بادی به گوشتان خورده است . این ابزارها با استفاده از هوای فشرده تولید حرکت مکانیکی می کنند که این حرکت به نسبت نوع کارکرد ابزار ممکن است چرخشی ، رفت و برگشت ، فشاری ، ضربه و … باشد . حال سوالی که مطرح می شود این است که نیرو محرکه ی این ابزار از کجا تامین می گردد . به دستگاهی که باد یا هوای فشرده را برای تامین نیروی ابزارآلات بادی تولید می کند کمپرسور باد ، کمپرسور هوا ، پمپ باد یا پمپ هوا می گویند .

در این مقاله همراه ما باشید تا کمپرسور هوا را بهتر بشناسیم و با انواع آن و مشخصات فنی اش آشنا شویم .

کمپرسور هوا

در پاسخ به این سوال باید بگوییم که کمپرسور هوا در واقع وسیله ای است که از آن برای فشرده کردن هوا و یا کم کردن حجم آن استفاده می شود . این فشرده سازی توسط انرژی مکانیکی انجام می شود و قادر است هوا را با سرعت بالا به درون مخزن کمپرسور مکش کرده و فشرده سازی کند. برای آشنایی بیشتر با کمپرسور این مقاله را مطالعه کنید.

کاربرد کمپرسور هوا چیست ؟ 

کمپرسور هوا کاربردهای بسیار وسیع و متنوعی در صنایع بزرگ و کوچک دارد . از یک طرف می توان به تعمیرگاه ها و گاراژهای تعمیر خودرو اشاره کرد و از طرف دیگر مطب های دندانپزشکی از این دستگاه بهره می برند . در ساختار بسیاری از لوازم خانگی مثل یخچال و کولرگازی نیز رد پای کمپرسور هوا را می توان دید . چند نمونه از صنایعی که از کمپرسور هوا به عنوان نیرو محرکه استفاده می کنند به شرح زیر می باشد .

  • صنعت چوب و مبلمان‌سازی
  • خودرو سازی
  • صنایع غذایی
  • صنایع دفاعی
  • حمل و نقل
  • صنعت معدن
  • صنعت تجهیزات پزشکی

انواع کمپرسور هوا

کمپرسور هوا به لحاظ مکانیزم عملکرد ، نوع استفاده ، حجم تولید هوای فشرده و … به چندین دسته مختلف طبقه بندی می شوند . به عنوان مثال میتوان به کمپرسور هوا صنعتی ، کمپرسور هوا فشرده ، کمپرسورهای یخچالی (محوری) ، کمپرسورهای سانتریفیوژ (توربو) و … اشاره کرد .

کمپرسور هوای صنعتی

کمپرسور هوای صنعتی دستگاهی است که به کمک موتور خود نیرو را به انرژی ذخیره شده تبدیل می کند . این انرژی همان هوای فشرده شده در داخل دستگاه است که به عنوان نیروی محرکه بسیاری از تجهیزات همانند ابزارآلات بادی مورد استفاده قرار می گیرد . کمپرسورهای باد با تکنولوژی های مختلف هوای بیشتر را در مخزن خود ذخیره می کنند و باعث می شوند تا فشار هوا افزایش یابد . سپس با رسیدن فشار هوا در حالت ماکزیمم ، کمپرسور صنعتی خاموش شده و هوا را تا هنگام استفاده در مخزن نگهداری می کند. هر زمان که فشار هوای ذخیره شده داخل مخزن به کمترین مقدار برسد ، مجددا موتور کمپرسور هوا صنعتی روشن می شود و مراحل ذخیره سازی را تکرار می کند .

این مدل کمپرسور با مکش و ذخیره هوای اطراف خود به داخل مخزن می تواند آن را به هوای پرفشار تبدیل کند . طی عملیات فشرده‌سازی هوا، دمای کمپرسور بالا می‌رود . به همین جهت بهتر است از فن خنک ‌کننده نیز استفاده شود. این کمپرسور از ملزومات کارخانه‌ها وکارگاه‌های صنعتی می باشد .

کمپرسورهای صنعتی به دو دسته کمپرسور اسکرو صنعتی و کمپرسور پیستونی تقسیم می‌شوند . معمولا از کمپرسورهای پیستونی در ظرفیت‌های پایین و از کمپرسورهای اسکرو در ظرفیت‌های بالا استفاده می‌شود.

کمپرسور هوای فشرده

کمپرسور هوای فشرده مدلی از کمپرسور می باشد که دارای یک ورودی به ‌نام هواساز (Air End) است . هواساز ، هوا را از یک محیط مانند محیط اطراف گرفته و به محیطی دیگر مانند مخزن یک دستگاه ، منتقل می‌کند . هنگامی که هوا با فشار و سرعت بالا به بیرون منتقل شود ، انرژی جنبشی به ‌وجود خواهد آمد که از این انرژی برای رسیدن به اهداف مختلف و متفاوتی استفاده می‌شود. تلمبه نیز یک کمپرسور هوای فشرده است که از یک سیلندر و یک پیستون ساخته شده و به صورت دستی کار می کند .

کمپرسور هوای فشرده نه تنها توانایی متراکم کردن هوا بلکه کار متراکم کردن انواع گازهای نیتروژن ، گازهای طبیعی و حتی صنعتی را نیز بر عهده دارد. این مدل کمپرسور از نظر کارکرد به دو نوع کمپرسور روغنی  (Oil Injected) و کمپرسور بدون روغن  (Oil Free) تقسیم می‌شود.

از نظر میزان هوای فشرده نیز کمپرسورهای هوای فشرده به دو دسته کلی تقسیم می‌شوند :

کمپرسور اسکرو فشرده

این مدل از کمپرسور های هوا دارای الکتروموتور با توان های مختلف ( از 11 کیلووات به بالا ) و یک عدد واحد هواساز کمپرسور اسکرو ( ایرند کمپرسور ) می باشند که ایرند و الکتروموتور توسط تسمه و یا به صورت کوپل مستقیم با هم در ارتباط می باشند و قابلیت تولید هوای فشرده در ظرفیت های بسیار متنوع ( از 2000 لیتر بر دقیقه به بالا ) و رنج فشار کاری 6 الی 14 بار می باشند .

کمپرسور سیلندر پیستونی

به کمپرسور سیلندر پیستونی ، کمپرسور رفت و برگشتی نیز گفته می شود . که با حرکت رفت و برگشتی پیستون ها ، برای فشرده سازی ارتباط دارد . کمپرسور های سیلندر پیستونی از قدرت بالا ، مصرف کم و روغن کاری آسان برخوردارند . انواع کمپرسور هوا مدل سیلندر پیستونی در حجم های      250، 350، 500، 750 و … موجود است .

مشخصات فنی کمپرسور هوا

هر کمپرسور با توجه به مدل خود ، دارای مشخصات فنی ویژه ای می باشد . اما به طور کلی اگر بخواهیم به بررسی مشخصات عمومی فنی آن بپردازیم .

روی بدنه ی همه ی کمپرسور ها ، یک برپسب فنی قرار دارد . اطلاعات  برچسب فنی می تواند اطلاعات مفیدی به شما و تعمیرکاران انتقال دهد .

بر روی برچسب اطلاعاتی نظیر :

  1. ولتاژ کمپرسور
  2. تک فاز بودن یا سه فاز بودن
  3. پلاک خوانی کمپرسور
  4. محافظت از کمپرسور در برابر حرارت
  5. سازگاری با محیط زیست

به ما منتقل می کند .

کمپرسور های هوای فشرده چه اسکرو باشد چه پیستونی دارای ظرفیت های متفاوتی می باشد که عبارتند از :

  • 250 لیتری

که دارای دینام 2 اسب بخار و واحد هواساز دو سیلندر می باشد . حجم این مخزن 250 لیتری می باشد که با ورق 3 میلی متری تولید می شود .

  • 350 لیتری

که دارای دینام 3 اسب بخار و واحد هواساز دو سیلندر یا سه سیلندر می باشد . حجم این مخزن 350 لیتری می باشد که با ورق 3 میلی متری تولید می شود .

  • 500 لیتری

که دارای دینام 5.5 اسب بخار و واحد هواساز دو سیلندر یا سه سیلندر می باشد . حجم این مخزن 500 لیتری می باشد که با ورق 4 میلی متری تولید می شود .

  • 750 لیتری

که دارای الکتروموتور 7.5 اسب بخار و واحد هواساز دو سیلندر ، سه سیلندر یا چهار سیلندر می باشد . حجم این مخزن 750 لیتری می باشد که با ورق 5 میلی متری تولید می شود .

  • 1000 لیتری

که دارای الکتروموتور 10 اسب بخار و واحد هواساز دو سیلندر ، سه سیلندر یا چهار سیلندر می باشد . حجم این مخزن 1000 لیتری می باشد که با ورق 6 میلی متری تولید می شود .

  • 1500 لیتری

که دارای الکتروموتور 15 اسب بخار و واحد هواساز سه سیلندر یا چهار سیلندر می باشد . حجم این مخزن 1500 لیتری می باشد که با ورق 6 میلی متری تولید می شود .

  • فشار قوی 30 بار و 40 بار

که دارای الکتروموتور با توان های مختلف و واحد هواساز دو سیلندر ، سه سیلندر یا چهار سیلندر می باشد .

این مدل در تولید ظروف حیوانات ، استارت موتور کشتی ها و تست لوله و اتصالات نقش دارد .

زمانی که می‌‌خواهیم بدانیم کمپرسور چیست، باید نسبت به انواع کمپرسور نیز آگاه باشیم. احتمالا تا کنون دیده‌اید وسیله‌هایی را که هوا یا باد با فشار بالا از آن‌ها خارج می‌شوند. در دنیای امروزی ما نیاز به فشار بالای هوا در صنایع مختلف احساس می‌شود.‌ بدین منظور در کنار کمپرسور هوا، دستگاه‌هایی با نام کمپرسور باد روی کار آمده‌اند که نیاز به هوای با فشار را از بین می‌برند. اگر شما نیز جزو افرادی هستید که می‌خواهید از هوا با فشار زیاد استفاده کنید، با ما همراه باشید تا با این دستگاه‌ها بیشتر آشنا شوید.

کمپرسور باد چیست؟

یکی از متداول‌ترین انواع کمپرسور، کمپرسور باد یا پمپ باد است. معمولا در کارگاه‌های صنعتی کوچک که به سایز ۱۰ الی ۳۰۰۰ لیتری از این کمپرسورها نیاز دارند، می‌توان پمپ باد را مشاهده کرد. در کل کمپرسور را وسیله‌ای می‌دانند که برای فشرده سازی هوا از آن استفاده می‌شود. انرژی مکانیکی که این کمپرسورها ایجاد می‌کنند، باعث افزایش سرعت هوا شده و مکش آن را بیشتر می‌کند. بنابراین هوا به صورت فشرده سازی شده از دستگاه خارج می‌شود. از انواع کمپرسور باد با توجه به مکانیزم عملکردی که دارند، در صنایع مختلف پتروشیمی، شیمیایی و صنایع تعمیرات استقاده می‌شود.

انواع کمپرسور باد

آیا می‌دانید کمپرسور هوا چیست؟ انواع آن کدامند؟ اصلا پمپ باد یا پمپ هوا چه کاری را انجام می‌دهند؟ پمپ باد در انواع مختلفی تولید شده و روانه بازار می‌شود. چهار مدل از این پمپ‌ها وجود دارند که به عنوان پرکاربردترین کمپرسورهای باد مورد استفاده قرار می‌گیرند. هر کدام از این کمپرسورها ویژگی‌های خاص خود را دارند.

  • کمپرسور سیلندری

این نوع از کمپرسور در حجم‌های ۸۰ لیتری، ۱۰۰ لیتری، ۵۰ لیتری و ۲۰ لیتری تولید می‌شود. این کمپرسور قادر است هوا را با فشار بالا وارد یک محیط کند؛ اما صدا و لرزش آن به هنگام کار کردن زیاد است. لازم به ذکر است که این کمپرسور در زیر مجموعه کمپرسورهای روغنی طبقه بندی می‌شود‌.

  • کمپرسور باد خشک

یکی از به روزترین و جدیدترین کمپرسورهای باد را پمپ‌های خشک تشکیل می‌دهند. این پمپ‌ها که با نام oil free شناخته شده‌اند، نیازی به روغن ندارند. به دلیل این که از تکنولوژی‌های جدید و پیشرفته برای ساخت این پمپ‌های باد استفاده شده است، سر و صدای این محصولات به حداقل رسیده است. البته این محصول به نسبت سایر محصولات مشابه از قیمت بالاتری برخوردار است. اما در قبال آن از کیفیت، ماندگاری و عمر زیادی بهره مند شده است. در ضمن برای نگهداری از این موتور باد نیازی به صرف هزینه‌های زیاد نیست.

  • پمپ باد پیستونی

کمپرسور پیستونی یا تسمه‌ای نوعی از کمپرسور صنعتی است که معمولاً در صنایع پیشرفته از آن استفاده می‌شود. این کمپرسور روغنی است و به هنگام کار کردن سر و صدای زیادی را ایجاد می‌کند. حداقل حجم مخازنی که این نوع از پمپ‌های باد از آن برخوردار شده‌اند، ۱۵۰ لیتر است. معمولاً کارگاه‌ها و کارخانه‌ها و مکان‌هایی از این قبیل جزو بهترین مکان‌ها برای قرار دادن این نوع از پمپ‌های باد هستند. چرا که وجود این پمپ‌ها در خانه‌ها و منازل مسکونی باعث سلب آرامش از ساکنین می‌شود. البته باید توجه داشت که با توجه به کاربرد و مکانیزم عملکرد کمپرسور، تنها در کارخانجات و صنایع بزرگ از آن استفاده می‌شود، نه در خانه!

  • پمپ باد یخچالی

پمپ باد یخچالی همان طور که از نامش پیدا است، معمولا در یخچال‌ها کار گذاشته می‌شود. این پمپ باید با روغن کار ‌کند و هر شش ماه یک بار روغن موجود در ساختار آن باید عوض شود. عملکرد این ‌پمپ‌های باد به گونه‌ای ست که صدای زیادی از آن‌ها خارج نمی‌شود. در بیمارستان‌ها، منازل و سایر محیط‌ها می‌توان از این کمپرسور استفاده کرد. با توجه به موتورهای متفاوتی که در این کمپرسورها قرار دارند، حجم آن‌ها نیز متفاوت است.

اجزای پمپ باد چیست؟

مسلما اجزای گوناگونی در ساختار پمپ‌های باد قرار دارند که باعث شده‌اند این پمپ‌ها به خوبی کار کنند. در ادامه  اجزای موجود در کمپرسور باد به اختصار معرفی شده‌اند:

  1. مخزن و موتور:

به محلی که هوای فشرده شده وارد آن می‌شود، مخزن می‌گویند. مخازنی که امروزه تولید می‌شوند، از نظر میزان گنجایش با هم متفاوت هستند. این مخازن به وسیله موتوری که در ساختار پمپ باد قرار دارد، پر می‌شوند. پس می‌توان گفت که موتور، اصلی‌ترین بخش در پمپ‌های باد است. انرژی و قدرت مورد نیاز برای کار کردن کمپرسور از موتور دریافت می‌شود.  موتورهای دیزلی و الکتریکی می‌توانند در پمپ‌های باد کار گذاشته شوند.

  1. کوپلینگ:

کوپلینگ یکی از مهم‌ترین اجزا در ساختار کمپرسور باد است که مستقیما با موتور ارتباط می‌گیرد. این قطعه وظیفه انتقال نیرو بین شفت و موتور را برعهده دارد.

  1. پیستون:

معمولا فشرده سازی هوا درون پمپ باد را پیستون انجام می‌دهد. با توجه به این که پمپ‌های باد انواع مختلفی دارند، انواع گوناگونی هم از پیستون روی کار آمده است. پیستون‌های خطی و چرخشی این انواع را تشکیل می‌دهند.

  1. سنسور حرارتی:

سنسورهای حرارتی در قسمتی که گاز از آن خارج می‌شود نصب شده‌اند. وظیفه اصلی این سنسورها این است که اگر گازی بیشتر از حد مجاز حرارت داشت، آن را به کاربر اطلاع دهند. علاوه بر سنسورهای حرارتی، سنسور فشار نیز در ساختار کمپرسور باد قرار دارند. این نوع از سنسورها باعث می‌شوند که هوا نه بیش از حد و نه کمتر از میزان تعیین شده از داخل مخزن فشرده سازی شود و از آن خارج شود.

  1. فیلتر و سوپاپ اطمینان:

از جمله اجزایی که در ساختار کمپرسورهای باد به چشم می‌خورند، فیلتر است. فیلترها وظیفه از بین بردن رطوبت و گرد و غباری را دارند که در هوای فشرده شده موجود است. در کنار فیلترها سوپاپ‌های اطمینان نیز نصب می‌شوند. وظیفه این سوپاپ‌ها تنظیم میزان هوایی است که می‌خواهد وارد سیلندر شود. سوپاپ‌های اطمینان در دو نوع سوپاپ مکشی و سوپاپ رانشی تولید می‌شوند. هر کدام از این سوپاپ‌ها وظیفه کنترل هوای ورودی و هوای خروجی را در انواع پمپ باد بر عهده دارند.

کاربرد پمپ باد

وظیفه اصلی پمپ باد این است که هوا را از بیرون دریافت کرده و آن را به طور فشرده سازی شده خارج کند. به همین دلیل در بیشتر صنایع تولیدی از این وسیله استفاده می‌شود. برخی از صنایع که به طور گسترده به کمپرسور باد نیاز دارند، عبارتند از:

  • صنایع نساجی و تولید پارچه
  • صنایع پزشکی و دندانپزشکی
  • صنایع کشاورزی، خودرو سازی و حمل و نقل
  • معادن و صنایع دفاعی
  • صنایع غذایی
  • صنایع تولید کاغذ، مقوا، کا تن و …
  • انواع پالایشگاه‌ها و صنایع پتروشیمی

مزایای استفاده از پمپ‌های باد

برای این که انتخابی درست در راستای خرید کمپرسور باد داشته باشید، ابتدا باید با مزایای این کمپرسورها آشنا باشید. نصب و نگهداری کمپرسورهای باد بسیار آسان است. این محصولات در دو نوع روغنی و بدون روغن تولید می‌شوند که‌ کاربر متناسب با نیاز خود می‌تواند یکی از آن‌ها را خریداری کند.

مهم‌ترین مزیتی که باعث افزایش محبوبیت کمپرسور باد بین مصرف کنندگان می‌شود، راندمان و طول عمر بالای آن است. این کمپرسورها در عین حال که به انرژی چندانی نیاز ندارند، بهره وری فوق العاده‌ای را ایجاد می‌کنند. از دیگر مزایای این دستگاه‌ها می‌توانیم به وزن کم آن‌ها اشاره کنیم. در مقایسه با سایر دستگاه‌های مشابه، وزن این کمپرسورها را کم می‌دانند. بنابراین حمل و جا به جایی آن‌ها نیز آسان است. توجه داشته باشید که میزان هزینه‌های استهلاک پمپ باد خیلی کم است. پس به عنوان یک انتخاب به صرفه می‌توان از این پمپ‌ها استفاده کرد.

نکات مهم در خرید بهترین پمپ باد

اگر به دنبال بهترین کمپرسور باد هستید، باید نکات ویژه‌ای را که برای خرید برجسته شده‌اند را در نظر بگیرید. اولین نکته مهم، نوع کاربری است. باید کمپرسور را با توجه به انتظاری که از آن دارید، خریداری کنید. یعنی به ابعاد، اندازه، حجم و مواردی از این قبیل توجه داشته باشید. نکته دیگر که مهم‌ترین نکته هم هست، قیمت خرید کمپرسور باد است. مسلما افراد به دنبال دستگاه‌هایی هستند که با قیمتی مناسب و البته با ویژگی‌هایی منحصر به فرد به فروش برسند. اگر فروشگاه‌های معتبر را برای خرید این دستگاه‌ها انتخاب کنید، قیمتی مناسب را مشاهده خواهید کرد.

به هنگام خرید به میزان توان پمپ باد، پرتابل بودن یا نبودن این پمپ، میزان جریان موجود در مخزن، میزان قدرت و میزان حجم مخزن توجه داشته باشید. با این وجود بهترین پمپ باد را متناسب با صنعتی که دارید، خریداری خواهید کرد.

کلام آخر

شرکت ماد کمپرسور ، با بیش از 8 سال سابقه کاری در حوزه صنعت برسه اصل صداقت ، شفافیت و دقت عمل به یکی از برند های معروف در زمینه تولید کمپرسور تبدیل شده است .

جالب است بدانید که شرکت ما از تیم جوانی بهره گرفته است که همگی سابقه تجربه کاری در شرکت ها و برند های معتبر را دارند . همچنین ماد کمپرسور با ضمانت اصالت و سلامت فیزیکی کالا های خود ، به شما این اطمینان را می دهد تا در تمامی مراحل خرید بتوانید به آسانی کالای مورد نظر خود را انتخاب کنید .

از ویژگی های برند ما می توان به :

  • نوآوری و خلاقیت
  • مدیریت صحیح
  • ثبات و پایداری در کیفیت
  • شناخت مصرف کنندگان

اشاره کرد .

شما می توانید با مراجعه به سایت ماد کمپرسور ، انواع محصولات سایت ما را مشاهده و ثبت سفارش کنید . اگر هنگام خرید با مشکلی مواجه شدید می توانید با شماره های زیر تماس بگیرید :

09917028001

74391391 -021

021-74391491