کمپرسور هوا چیست؟ انواع آن کدام اند؟

کمپرسور هوا چیست؟

احتمالا نام ابزارآلات بادی به گوشتان خورده است . این ابزارها با استفاده از هوای فشرده تولید حرکت مکانیکی می کنند که این حرکت به نسبت نوع کارکرد ابزار ممکن است چرخشی ، رفت و برگشت ، فشاری ، ضربه و … باشد . حال سوالی که مطرح می شود این است که نیرو محرکه ی این ابزار از کجا تامین می گردد . به دستگاهی که باد یا هوای فشرده را برای تامین نیروی ابزارآلات بادی تولید می کند کمپرسور باد ، کمپرسور هوا ، پمپ باد یا پمپ هوا می گویند .

در این مقاله همراه ما باشید تا کمپرسور هوا را بهتر بشناسیم و با انواع آن و مشخصات فنی اش آشنا شویم .

کمپرسور هوا چیست ؟

در پاسخ به این سوال باید بگوییم که کمپرسور هوا در واقع وسیله ای است که از آن برای فشرده کردن هوا و یا کم کردن حجم آن استفاده می شود . این فشرده سازی توسط انرژی مکانیکی انجام می شود و قادر است هوا را با سرعت بالا به درون مخزن کمپرسور مکش کرده و فشرده سازی کند. برای آشنایی بیشتر با کمپرسور این مقاله را مطالعه کنید.

کاربرد کمپرسور هوا چیست ؟ 

کمپرسور هوا کاربردهای بسیار وسیع و متنوعی در صنایع بزرگ و کوچک دارد . از یک طرف می توان به تعمیرگاه ها و گاراژهای تعمیر خودرو اشاره کرد و از طرف دیگر مطب های دندانپزشکی از این دستگاه بهره می برند . در ساختار بسیاری از لوازم خانگی مثل یخچال و کولرگازی نیز رد پای کمپرسور هوا را می توان دید . چند نمونه از صنایعی که از کمپرسور هوا به عنوان نیرو محرکه استفاده می کنند به شرح زیر می باشد .

  • صنعت چوب و مبلمان‌سازی
  • خودرو سازی
  • صنایع غذایی
  • صنایع دفاعی
  • حمل و نقل
  • صنعت معدن
  • صنعت تجهیزات پزشکی

انواع کمپرسور هوا

کمپرسور هوا به لحاظ مکانیزم عملکرد ، نوع استفاده ، حجم تولید هوای فشرده و … به چندین دسته مختلف طبقه بندی می شوند . به عنوان مثال میتوان به کمپرسور هوا صنعتی ، کمپرسور هوا فشرده ، کمپرسورهای یخچالی (محوری) ، کمپرسورهای سانتریفیوژ (توربو) و … اشاره کرد .

کمپرسور هوای صنعتی

کمپرسور هوای صنعتی دستگاهی است که به کمک موتور خود نیرو را به انرژی ذخیره شده تبدیل می کند . این انرژی همان هوای فشرده شده در داخل دستگاه است که به عنوان نیروی محرکه بسیاری از تجهیزات همانند ابزارآلات بادی مورد استفاده قرار می گیرد . کمپرسورهای باد با تکنولوژی های مختلف هوای بیشتر را در مخزن خود ذخیره می کنند و باعث می شوند تا فشار هوا افزایش یابد . سپس با رسیدن فشار هوا در حالت ماکزیمم ، کمپرسور صنعتی خاموش شده و هوا را تا هنگام استفاده در مخزن نگهداری می کند. هر زمان که فشار هوای ذخیره شده داخل مخزن به کمترین مقدار برسد ، مجددا موتور کمپرسور هوا صنعتی روشن می شود و مراحل ذخیره سازی را تکرار می کند .

این مدل کمپرسور با مکش و ذخیره هوای اطراف خود به داخل مخزن می تواند آن را به هوای پرفشار تبدیل کند . طی عملیات فشرده‌سازی هوا، دمای کمپرسور بالا می‌رود . به همین جهت بهتر است از فن خنک ‌کننده نیز استفاده شود. این کمپرسور از ملزومات کارخانه‌ها وکارگاه‌های صنعتی می باشد .

کمپرسورهای صنعتی به دو دسته کمپرسور اسکرو صنعتی و کمپرسور پیستونی تقسیم می‌شوند . معمولا از کمپرسورهای پیستونی در ظرفیت‌های پایین و از کمپرسورهای اسکرو در ظرفیت‌های بالا استفاده می‌شود.

کمپرسور هوای فشرده

کمپرسور هوای فشرده مدلی از کمپرسور می باشد که دارای یک ورودی به ‌نام هواساز (Air End) است . هواساز ، هوا را از یک محیط مانند محیط اطراف گرفته و به محیطی دیگر مانند مخزن یک دستگاه ، منتقل می‌کند . هنگامی که هوا با فشار و سرعت بالا به بیرون منتقل شود ، انرژی جنبشی به ‌وجود خواهد آمد که از این انرژی برای رسیدن به اهداف مختلف و متفاوتی استفاده می‌شود. تلمبه نیز یک کمپرسور هوای فشرده است که از یک سیلندر و یک پیستون ساخته شده و به صورت دستی کار می کند .

کمپرسور هوای فشرده نه تنها توانایی متراکم کردن هوا بلکه کار متراکم کردن انواع گازهای نیتروژن ، گازهای طبیعی و حتی صنعتی را نیز بر عهده دارد. این مدل کمپرسور از نظر کارکرد به دو نوع کمپرسور روغنی  (Oil Injected) و کمپرسور بدون روغن  (Oil Free) تقسیم می‌شود.

 

از نظر میزان هوای فشرده نیز کمپرسورهای هوای فشرده به دو دسته کلی تقسیم می‌شوند :

کمپرسور اسکرو فشرده

این مدل از کمپرسور های هوا دارای الکتروموتور با توان های مختلف ( از ۱۱ کیلووات به بالا ) و یک عدد واحد هواساز کمپرسور اسکرو ( ایرند کمپرسور ) می باشند که ایرند و الکتروموتور توسط تسمه و یا به صورت کوپل مستقیم با هم در ارتباط می باشند و قابلیت تولید هوای فشرده در ظرفیت های بسیار متنوع ( از ۲۰۰۰ لیتر بر دقیقه به بالا ) و رنج فشار کاری ۶ الی ۱۴ بار می باشند .

کمپرسور سیلندر پیستونی

به کمپرسور سیلندر پیستونی ، کمپرسور رفت و برگشتی نیز گفته می شود . که با حرکت رفت و برگشتی پیستون ها ، برای فشرده سازی ارتباط دارد . کمپرسور های سیلندر پیستونی از قدرت بالا ، مصرف کم و روغن کاری آسان برخوردارند . انواع کمپرسور هوا مدل سیلندر پیستونی در حجم های      ۲۵۰، ۳۵۰، ۵۰۰، ۷۵۰ و … موجود است .

مشخصات فنی کمپرسور هوا

هر کمپرسور با توجه به مدل خود ، دارای مشخصات فنی ویژه ای می باشد . اما به طور کلی اگر بخواهیم به بررسی مشخصات عمومی فنی آن بپردازیم .

روی بدنه ی همه ی کمپرسور ها ، یک برپسب فنی قرار دارد . اطلاعات  برچسب فنی می تواند اطلاعات مفیدی به شما و تعمیرکاران انتقال دهد .

بر روی برچسب اطلاعاتی نظیر :

  1. ولتاژ کمپرسور
  2. تک فاز بودن یا سه فاز بودن
  3. پلاک خوانی کمپرسور
  4. محافظت از کمپرسور در برابر حرارت
  5. سازگاری با محیط زیست

به ما منتقل می کند .

کمپرسور های هوای فشرده چه اسکرو باشد چه پیستونی دارای ظرفیت های متفاوتی می باشد که عبارتند از :

  • ۲۵۰ لیتری

که دارای دینام ۲ اسب بخار و واحد هواساز دو سیلندر می باشد . حجم این مخزن ۲۵۰ لیتری می باشد که با ورق ۳ میلی متری تولید می شود .

 

  • ۳۵۰ لیتری

که دارای دینام ۳ اسب بخار و واحد هواساز دو سیلندر یا سه سیلندر می باشد . حجم این مخزن ۳۵۰ لیتری می باشد که با ورق ۳ میلی متری تولید می شود .

 

  • ۵۰۰ لیتری

که دارای دینام ۵.۵ اسب بخار و واحد هواساز دو سیلندر یا سه سیلندر می باشد . حجم این مخزن ۵۰۰ لیتری می باشد که با ورق ۴ میلی متری تولید می شود .

 

  • ۷۵۰ لیتری

 

که دارای الکتروموتور ۷.۵ اسب بخار و واحد هواساز دو سیلندر ، سه سیلندر یا چهار سیلندر می باشد . حجم این مخزن ۷۵۰ لیتری می باشد که با ورق ۵ میلی متری تولید می شود .

 

  • ۱۰۰۰ لیتری

که دارای الکتروموتور ۱۰ اسب بخار و واحد هواساز دو سیلندر ، سه سیلندر یا چهار سیلندر می باشد . حجم این مخزن ۱۰۰۰ لیتری می باشد که با ورق ۶ میلی متری تولید می شود .

 

  • ۱۵۰۰ لیتری

که دارای الکتروموتور ۱۵ اسب بخار و واحد هواساز سه سیلندر یا چهار سیلندر می باشد . حجم این مخزن ۱۵۰۰ لیتری می باشد که با ورق ۶ میلی متری تولید می شود .

 

  • فشار قوی ۳۰ بار و ۴۰ بار

که دارای الکتروموتور با توان های مختلف و واحد هواساز دو سیلندر ، سه سیلندر یا چهار سیلندر می باشد .

این مدل در تولید ظروف حیوانات ، استارت موتور کشتی ها و تست لوله و اتصالات نقش دارد .

 

کلام آخر

شرکت ماد کمپرسور ، با بیش از ۸ سال سابقه کاری در حوزه صنعت برسه اصل صداقت ، شفافیت و دقت عمل به یکی از برند های معروف در زمینه تولید کمپرسور تبدیل شده است .

جالب است بدانید که شرکت ما از تیم جوانی بهره گرفته است که همگی سابقه تجربه کاری در شرکت ها و برند های معتبر را دارند . همچنین ماد کمپرسور با ضمانت اصالت و سلامت فیزیکی کالا های خود ، به شما این اطمینان را می دهد تا در تمامی مراحل خرید بتوانید به آسانی کالای مورد نظر خود را انتخاب کنید .

از ویژگی های برند ما می توان به :

  • نوآوری و خلاقیت
  • مدیریت صحیح
  • ثبات و پایداری در کیفیت
  • شناخت مصرف کنندگان

اشاره کرد .

شما می توانید با مراجعه به سایت ماد کمپرسور ، انواع محصولات سایت ما را مشاهده و ثبت سفارش کنید . اگر هنگام خرید با مشکلی مواجه شدید می توانید با شماره های زیر تماس بگیرید :

۰۹۹۱۷۰۲۸۰۰۱

۷۴۳۹۱۳۹۱ -۰۲۱

۰۲۱-۷۴۳۹۱۴۹۱

 

پست قبلی

کمپرسور چیست؟ آشنایی با انواع کمپرسور

پست بعدی

آشنایی با انواع کمپرسور تهویه و تبرید به همراه مشخصات فنی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *